NIEUW VAKWERK

‘Nieuw Vakwerk’ is de titel van Dé Managementconferentie 2015 van, voor en door professionals in het middelbaar beroepsonderwijs. Al decennialang leidt het mbo studenten op tot vakmensen. Dat betekent niet dat het mbo stilstaat, integendeel: het mbo vernieuwt, innoveert en speelt in op trends en maatschappelijke ontwikkelingen.

Om vorm te geven aan deze vernieuwing zijn docenten en managers nodig die hun vak verstaan, die weten hoe kwaliteit tot stand komt en die het lef hebben ook zelf te veranderen. Vakmensen met een open blik naar buiten, die kennisnemen van elkaars vakmanschap, kennis delen en zelf voorop gaan. Nieuw Vakwerk leidt tot modern vakmanschap, ondernemende studenten en samenwerking met het bedrijfsleven, soms zelfs over de grens. Ook van managers wordt Nieuw Vakwerk gevaagd, om leiding te geven aan technologische en sociale innovatie. Dé Managementconferentie laat tal van voorbeelden zien.

De Achterhoek manifesteert zich als de innovatieve regio van de maakindustrie, met groeiende verbindingen met het Europese achterland. Dat levert Nieuw Vakwerk op, zoals 3D-printen, lasersnijden en solartoepassingen. Door de sterke band met (regionale) bedrijven en instellingen doet het beroepsonderwijs daar volop in mee, maar niet alleen met de technische opleidingen. Een burgerinitiatief als zorgcoöperatie Bronckhorst is een voorbeeld van sociale innovatie waarbij het gaat om het leefbaar houden van kleine kernen. Zorgopleidingen sluiten daarbij aan.

De DRU Cultuurfabriek en het innovatiecentrum ICER in Ulft zijn bij uitstek geschikt voor een conferentie met Nieuw Vakwerk als titel. Neem hier een kijkje in het verleden van de maakindustrie en werp een blik op de toekomst. Nieuw Vakwerk brengt Nederland verder, de Achterhoek loopt hierin voorop!

Wij nodigen u uit in één van de mooiste regio’s van Nederland; een regio waar denken en doen hand in hand gaan, waar vakmanschap en kwaliteit bij elkaar passen. De Achterhoek is ook een regio van het grote genieten, een regio van de smaak. Nieuw Vakwerk, de traditie van vernieuwing? Laat u op 25 en 26 maart 2015 inspireren in een bijzondere setting. Wij heten u van harte welkom.

René van Gils en Sarien Shkolnik
College van bestuur Graafschap College

Geen opmerkingen:

Een reactie posten