woensdag 25 maart 2015

De KeynotesGa voor een robuust doel, doe dat vooral samen en zoek het vooral ook in de regio. dat was de boodschap van Wim de Ridder, maak de creativiteit los en laat gebeuren wat kan. Stimuleer met prijsvragen en wacht niet op de gevestigde orde. Je kunt tenslotte ook zelf aan de slag je hebt geen productie bedrijf nodig om te starten. Google heeft dat laten zien met zijn zelfsturende auto en daarmee de markt gelijk opgeschud en Tesla werkt aan volledige electrisch mobiliteit. Maar denk ook aan diverse 3D presentaties of de mogelijkheid om geheel zelfstandig een web shop te openen etc.

Ontwikkelbanen zijn de "Job" van morgen zie in dat kader ook het artikel "ben ik nou kapper of kan ik knippen" zie ook

Eigendom bestaat niet meer, vergeet het vastleggen van rechten en stop met polderen. Daarmee ging zijn verhaal mooi over in de keynote van Frank van den Massenhove.
Die heeft zijn sporen verdient met invoeren van het nieuwe werken op ministerie van sociale zaken in België. Met prikkelende uitspraken als de "De top kan thuis werken, de rest kan je niet vertrouwen" wist hij de zaal te boeien. Hij vindt dat het niet uitmaakt waar je werkt en je mag gerust tussendoor even een zorgtaak regelen. Iedereen kan overal (thuis) werken behalve de poetser en de receptie.

Als je jonge mensen aan je tent wilt binden moet je organisatie daar wel klaar voor zijn, Moderne technologie inzetten, zodat je niet snel naar huis wilt, om daar met nieuwe technologie te kunnen werken. Laat medewerkers kiezen voor een device dat past bij hun identiteit. Waar, wanneer en met zelf gekozen spullen dat is wat belangrijk is !!

Sociale media mag niet, dat moet!!! 75% van de jonge garde haalt daar zijn informatie vandaan,
Denk voortdurend aan het Rijnlands model en vergeet de generaal voorop. Laat de manager evalueren door zijn medewerkers, niet goed dan weg. Als je dan een nieuwe collega zoekt, moet hij/zij  passen in de cultuur van de organisatie. Zoiets als we zoeken een Rollingstone die kan drummen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten